"Într-o lume toxică, a mânca sănătos este un act de responsabilitate"





Timpi de fierbere


Pentru obţinerea unui preparat gustos, timpul de fierbere pentru legume este important. In cele ce urmează vă prezint un tabel pentru fierberea legumelor mai des folosite. Menţionez că timpii sunt orientativi, în funcţie de dimensiunile legumelor.





         Legume    Fierbere întregi   Fierbere bucăţi    Fierbere întregi   Fierbere bucăţi
                             la aburi                la aburi                 în apă                în apă
  • Cartofi            50'                       40'                      55'                     30'
  • Morcovi          45'                       30'                      45'                     20'
  • Ţelină             55'                       45'                      50'                     40'
  • Mazăre          15'                         -                        20'                      -
  • Spanac            -                           -                         4'                       -
  • Fasole verde  ~9'                       ~5'                   ~15'                   ~10'
  • Pătrunjel         40'                       30'                     45                      20'
  • Broccoli         20'                         -                       25'                       -
Orez alb bob lung      -                          -                       15'                       -
Orez brun bob lung    -                          -                       25'                       -
Orez basmati             -                          -                       10'                       -
Orez alb bob rotund   -                          -                       20'                       -
Orez brun bob rotund-                          -                       30'                       -
Orez risotto               -                          -                       30-40'                  -


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu